Čelnici Grada Sarajeva čestitali Uskrs i Vaskrs

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić su u svoje i u ime Grada Sarajeva uputili najiskrenije čestitke svim vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti u Sarajevu i Bosni Hercegovini, u povodu nastupajućih kršćanskih praznika Uskrsa i Vaskrsa.

„Želimo da ove veliki praznik – simbol novog života, provedete u dobru, miru i veselju. Neka ovaj praznik bude nada i poticaj svim ljudima dobre volje da istraju u obnovi povjerenja, međusobnog uvažavanja i zajedničkog života“, istaknuli su čelnici Grada Sarajeva u svojoj čestitci.

Čestitka gradonačelnika Abdulaha Skake u povodu Pesaha

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka čestitao je u svoje i u ime Grada Sarajeva najveći jevrejski praznik Pesah predsjedniku Jevrejske zajednice BiH, Jakobu Finciju i predsjedniku Jevrejske opštine Sarajevo Borisu Kožemjakinu.

“Vama osobno i svim Jevrejima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja Pesaha. Želim da radost Pesaha, blagdana proljeća ali i blagdana slobode i nade, podijelite sa svojim najbližim, prijateljima i komšijama u tradicionalnom duhu vjere, mira i zajedništva”, istaknuo je gradonačelnik Skaka u svojoj čestitci.