Grad Sarajevo će sa Studentskim parlamentom i najboljim studentima raditi na osiguravanju boljih uvjeta za školovanje i rad mladih u BiH

      Grad-Sarajevo-će-sa-Studentskim-parlamentom

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u ime Grada Sarajeva potpisao je danas sa Studentskim parlamentom Sveučilišta u Sarajevu i dobitnicima Zlatne značke Sveučilišta u Sarajevu Zajedničku izjavu kojom se obvezuju punim kapacitetom raditi na poboljšanju uvjeta za obrazovanje, rad i ostanak mladih ljudi u Bosni i Hercegovini. Grad Sarajevo će sa ovim institucijama, kako se navodi u dokumentu koji je danas svečano potpisan u Vijećnici, zajednički raditi na kreiranju boljeg i ugodnijeg ambijenta za život mladih, ulaganju u školovanje i stimuliranju znanosti i znanstveno-istraživačkog rada.

Iskazujemo zajedničko opredjeljenje da ćemo raditi i na razvoju društva znanja i jednakih prilika, boljem ekonomskom okruženju za zapošljavanje, izgradnju i promociju Sarajeva kao sveučilišnog, obrazovnog, kulturnog, turističkog i sportskog centra te nagrađivanju izvrsnosti i uspjeha mladih“ –  navodi se, između ostalog, u Zajedničkoj izjavi.

Merim Serdarević, predsjednik Studentskog parlamenta Sveučilišta u Sarajevu nakon potpisivanja istaknuo je da je riječ o povijesno važnom činu.

„Ovo je prvi put da jedan zvaničnik na ovako formalan način prihvata obvezu da će zajedno s mladima, s najboljim studentima i Studentskim parlamentom djelovati i činiti sve da se zaustavi odlazak mladih iz države. Mi smo počašćeni da vidimo spremnost na ovakvu suradnju kojoj je cilj da pokaže mladima kako ovaj grad i država imaju svjetlu budućnost“,  rekao je Serdarević posebno naglašavaju simboliku potpisivanja ovog sporazuma u Vijećnici.

Gradonačelnik Skaka je tim povodom poručio da ga izjava dodatno obvezuje da sve potencijale Grada i gradonačelnika aktivira u punom kapacitetu za stvaranje poticajnog ambijenta za život, obrazovanje i rad svih mladih ljudi.

Učinit ćemo sve što je u našoj moći i da se mladi koji se obrazuju širom svijeta vrate u BiH i sa svojim znanjem pronađu mjesto i doprinesu razvoju države. Mi smo svjesni odgovornosti koju smo preuzeli, ali borba za napredak i razvoj grada i države nema alternativu“ – istaknuo je Skaka.