Gradonačelnik Skaka upriličio prijem za novinare medijskih kuća iz država regije

Gradonačelnik Abdulah Skaka danas je u Vijećnici upriličio prijem za novinare medijskih kuća iz država regije, koji su stigli u Sarajevo kako bi prenijeli atmosferu sa trodnevnog dočeka Nove godine u bh. prijestiolnici.

To je nastavak regionalnih promocija programa „Sarajevo – novogodišnji centar regije“, kojeg su zajedno organizovali i realizovali Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

“Ovo je treća godina za redom u kojoj organizujemo velike dočeke Nove godine. Kao što smo sa Merlinom i Čolom, siguran sam da ćemo i sa Hari Mata Harijem potvrditi da smo hit novogodišnja i turistička destinacija u regiji, iz koje želimo da pošaljemo novogodišnju poruku ljubavi i mira“, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

S obzirom na interesovanje i za ostale projekte u gradu Sarajevu, gradonačelnik je goste ukratko upoznao sa aktualnim projektima i planovima.

 

Djeca iz SOS Dječijeg sela na Mojmilu gosti Grada Sarajeva na večerašnjem dočeku Nove godine

Djeca iz SOS Dječijeg sela na Mojmilu koja su izrazila želju, bit će gosti Grada Sarajeva na večerašnjem dočeku Nove godine pred Vječnom vatrom.

Tim povodom gradonačelnik Abdulah Skaka ih je danas posjetio i uručio im VIP pozivnice za novogodišnji koncert Hari Mata Harija.

 “Izuzetno me raduje što smo ovoj djeci, kojoj smo ispunili jednu od novogodišnjih želja, na simboličan način pokazali da nisu sami, da smo uvijek uz njih”, istaknuo je Skaka.

Ovom posjetom, kazao je gradonačelnik, Grad Sarajevo kao društveno odgovorna institucija, želi da oda priznanje ljudima koji ovdje rade sa puno energije i entuzijazma i čine sve ono što jedna porodica može i treba da im pruži.

Zahvalivši se u ime djece i uposlenika SOS Dječijeg sela na Mojmilu, Faris Njemčević, direktor programske lokacije Sarajevo je rekao da SOS porodice svake godine proslave Novu godinu, ali ova će biti posebna zbog odlaska na koncert.