Grad Sarajevo finansijski podržao FK Željezničar

      Grad-Sarajevo-finansijski-podržao-ef-ka-Željezničar

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor FK „Željezničar“ Mirsad Šiljak potpisali su ugovor o finansijskoj podršci klubu koji je učinio tako puno na promociji našeg grada i države BiH.

„Grad Sarajevo nastavlja podržavati istaknute sportske kolektive, sa posebnim akcentom na izgradnju sportske infrastrukture i stvaranja uvjeta u cilju razvoja ogromnih potencijala i postizanja što boljih rezultata.Vjerujem da će ova finansijska podrška našem „Željezničaru“, klubu svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, biti od velike koristi“, istaknuo je Skaka.

Gradonačelnik je podsjetio da je Grad Sarajevo prošle godine sa 200.000 KM podržao izgradnju novog travnatog terena na Stadionu Grbavica, čime su stvoreni uvjeti za odigravanje međunarodnih klupskih i utakmica nogometne reprezentacije BiH.

Direktor Šiljak zahvalio je Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki na podršci.

„Meet Up Sarajevo 2019“: Među učesnicima i gostima na gala prijemu u Vijećnici i legendarni Luis Figo

Gradonačelnik Abdulah Skaka sinoć je u Vijećnici upriličio gala prijem za učesnike i goste 1. Međunarodnog sastanka tour operatora „Meet Up Sarajevo 2019“. Među njima je i legendarni fudbaler Luis Figo koji je, na poziv gradonačelnika Skake, stigao na ovaj jedinstveni događaj.

“Stigao je da nas podrži u promociji Sarajeva kao turističke destinacije. Hvala mu kao iskrenom prijatelju, jer je ovo izuzetno značajno za naš projekt promocije glavnog grada na svjetskoj sceni. Zvijezde poput Figa koji je ambasador najbogatijeg i najpoznatijeg sportskog natjecanja na svijetu UEFA Lige prvaka šire dobar glas o BiH i Sarajevu”, istaknuo je Skaka.

Od danas će sarajevska Vijećnica biti mjesto prezentacija i povezivanja međunarodnih i regionalnih turističkih operatora, putničkih agencija i hotelijera sa bh. turističkim radnicima  kako bi uspostavili kontakte, razmijenili iskustva i otvorili put ka novim poslovnim aranžmanima, a sve sa ciljem da grad Sarajevo učinimo još atraktivnijom turističkom destinacijom.