„Бентбаша Cliff Diving 2019“ постаје препознатљив бранд града Сарајева

      „Bentbaša-kliff-Diving-dvije-hiljade-devetnaest“

У присуству бројних грађана, туриста и гостију Сарајева, данас је по пети пут одржано међународно такмичење у скоковима у воду – „Бентбаша Cliff Diving 2019“ на некада популарном сарајевском купалишту и скакалишту Бентбаша, која је послије Старог моста највиша платформа у региону.

Сви су они имали прилику да истински уживају у атрактивним скоковима најуспјешнијих домаћих и такмичара из регије, САД, Данске… али и да по први пут од када постоји ова спортско-туристичка манифестација, свједоче изведби скокова представника Ред Бул Cliff Diving  у ревијалном дијелу програма.

Овај пут Град Сарајево и Бентбаша угостили су представнике свјетске цлифф дивинг елите: свјетског првака и првакињу Ред Бул Cliff Diving, Мексиканца Донатана Паредеса и Аустралијанке Рианане Ифланд, који су својим умијећем у фигуративним скоковима одушевили све присутне и тиме најавили одржавање Ред Бул Cliff Diving такмичења са Старог моста у Мостару.

Препознавши значај и потенцијал овог догађаја, Град Сарајево на челу са градоначелником Абдулахом Скаком подржао је овај спектакуларни догађај у циљу да ово буде свјетски позната манифестација и да се бх. пријестолница упише на мапу дестинација за овај вид спорта.

„Бентбаша Цлифф Дивинг 2019“ је још једна наша лијепа прича која прераста у препознатљив бранд града Сарајева и представља знатан искорак у унапређењу туристичке понуде бх. пријестолнице.

А причу је започело Удружење за промоцију спорта и туризма “СпорТур“ са нашим познатим скакачем Дином Бајрићем, који ће овај успјешни овогодишњи евент завршити концертом најпопуларнијег бх. и регионалног ДЈ двојца Афтер Афер на култном мјесту Бентбаша и ватрометом.