Градоначелник Абдулах Скака уприличио пријем за амбасадора Републике Сјеверне Македоније у БиХ

      Gradonačelnik-Abdulah-Skak-a-upriličio-prijem

Градоначелник Сарајева, Абдулах Скака, примио је данас у Вијећници амбасадора Републике Сјеверне Македоније, Њ.Е., Екрема Ебибија.

Сарајево и Скопље повезује дугогодишње пријатељство и традиционалне везе у свим областима, мултикултурални су градови и размјењују велика искуства.

 

“Упознао сам амбасадора са капиталним пројектима које нова градска администрација планира реализовати у циљу побољшања квалитете живота свих грађана. На темељу наших побратимских односа, а у жељи да се постојећи ниво сарадње унаприједи, усагласили смо да постоји простор за значајно унапређење у свим сферама живота”, истакао је Скака.

За почетак је предложено покретање билатералне културне сарадње у области умјетности, у виду мултикултуралне изложбе групе умјетника који би своја дјела представили у неколико техника, слика и цртежа, а према могућностима галерије или музеја.

 

Током сусрета констатовано је да добре односе градова Сарајева и Скопља треба наставити и заједнички унапређивати реализацијом конкретне привредне, економске и туристичке сарадње.

Амбасадор Ебиби изразио је спремност ЕУ интеграција за размјену искуства са Босном и Херцеговином, те поздравио организацију Самита земаља југоисточне Европе на којем су учешће узели и представници Скопља предвођени градоначелником, Петрe Шилеговим.