Традиционална бајрамска кафа са градоначелником у Ферхадији

      Tradicionalna-bajramska-kafa-sa-gradonačelnikom-u-Ferhadiji-Grad-Sarajevo

Прелијепа и препуна гостију из цијелог свијета, сарајевска Ферхадија је и ове године била мјесто окупљања традиционалне бајрамске кафе са градоначелником Сарајева, Абдулахом Скаком.

“Сарајлије су, увијек тако осјећам, као и наша кафа – јаки, топли и разговорљиви”, истакао је градоначелник Скака.

Ове године смо дијелили радост – кафу и слатко испред сарајевске Тржнице, а са нама је било и гостију из Италије, Аустрије, Велике Британије, Саудијске Арабије из Перуа, али и оних с Мејташа, Бистрика, Хошиног Бријег, Добриње, Бућа Потока, Отоке…

“У дергјаху мог срца” Хиљаде Сарајлија на централној бајрамској свечаности испред Вјечне ватре!

      “U-dergjahu-mog-srca”-Hiljade-Sarajlija-na

Неколико хиљада Сарајлија и гостију нашег града ће по манифестацији “У дергјаху срца мог” памтити овогодишњи Курбан бајрам, а из Сарајева су послане универзалне поруке љубави и мира. Програм испред Вјечне ватре организован је у сарадњи Меџлиса Исламске заједнице Сарајево и Града Сарајева.

“Одговорни смо сачувати традицијску културу и вриједности које су нам оставили наши преци. То је посебно важно у нашем граду гдје деценијама живе различитости”, истакао је градоначелник Сарајева, Абдулах Скака.

У програму су учествовали хафизи Азиз Алили, Бурхан Шабан, Сенад Подојак, Ибрахим Билчевић, хор меџлиса Исламске заједнице, ансамбл вокалних солиста Ашик, Армин Музаферија, Лејла Чаушевић и многи други интерпретатори духовне музике.

 

Слика из препуне Титове улице говори више од ријечи. Бх. пријестолница још је једном показала да је град отвореног срца гдје се сви вјерски празници обиљежавају заједно.