Od 9. rujna u tri termina prikazivanje kultnog dokumentarca„Scream for me Sarajevo“ u Vijećnici

Grad Sarajevo i JP Sarajevo, pored brojnih zanimljivih i raznovrsnih sadržaja i događaja, ponudit će posjetiteljima Vijećnice još jedan projekt vrijedan pažnje. Od ponedjeljka, 9. rujna do 31. prosinca ove godine, svaki dan u tri termina: 11.00, 14.00 i 17.00 sati, bit će prikazivan višestruko nagrađivani bh. dokumentarni film „Scream for me Sarajevo“.

Svi posjetitelji kupovinom ulaznice u Vijećnicu, moći će pogledati ovaj kultni dokumentarac koji prati dolazak svjetski poznatog glazbenika Brucea Dickinsona i njegovog benda Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo u prosincu 1994. godine, kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Ovo će biti ponovni susret i još jedan vid zahvalnosti Bruceu Dickinsonu, našem Počasnom građaninu i njegovim prijateljima iz banda. Ali i prilika da svi oni koji odluče posjetiti Vijećnicu u narednom razdoblju, pogledaju ovaj nevjerojatan dokumentarac koji je od povijesnog značaja za Grad Sarajevo, jer je na najbolji mogući način ispričao priču o preživljavanju i neuništivosti Sarajeva pod opsadom.

Ovaj projekt predstavlja jedinstvenu simboličnu kombinaciju Filma i Vijećnice, koji nam zajedno donose priču o nadi u vremenu rata, potvrdu duhovne vitalnosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a i poruku da je glazba moćno sredstvo u povezivanju ljudi, širenju ljubavi, prijateljstva i mira.

Ideja o nastanku filma „Scream for me Sarajevo“ potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu s producentom Adnanom Ćuharom.

Film je prošle godine krenuo u svjetsku distribuciju promovirajući Grad Sarajevo po cijelom svijetu. Prikazan je na više od 20 festivala širom svijeta. Do sada je osvojio 10 nagrada, posljednju za najbolji dokumentarni film na CIMFEST-u u Chicagu, Sjedinjenim Američkim Državama.

Grad Sarajevo lider europskog projekta „NET-MED: Most solidarnosti“

Grad Sarajevo će od 4. do 15. rujna ove godine realizirati aktivnosti projekta „NET-MED: Most solidarnosti“ u kojima će, pored predstavnika glavnog grada Bosne i Hercegovine kao lidera, sudjelovati i partneri iz Španjolske, Italije i Portugala.

Cilj projekta je razmjena iskustava i promocija interkulturalnog dijaloga kroz organiziranje predavanja, seminara i radionica. Grad Sarajevo će, kao domaćin, gostima organizirati program kroz koji će upoznati milenijsko iskustvo zajedničkog života ljudi različitih vjera, kultura i etničkog porijekla.

Mreža „NET-MED“, inače, radi na stvaranju stabilnih veza i ohrabruje kulturnu razmjenu različitih zajednica koje su već nazočne i integrirane u europsko društvo. Projekt je financirala Europska unija kroz program „Europa za građane“.