Ambasado-rica-Udruženja-majka-i-dijete-Majd-a

Supruga gradonačelnika Sarajeva i ambasadorica Udruženja Majka i dijete, Majda Skaka, sinoć je u atrijumu hotela Evropa organizirala žensko druženje s namjerom da ono postane tradicionalno, a s ciljem razmjene iskustava i podrške svakoj majci i ženi uopće.

“Sigurna sam da smo nakon ovog druženja sa sobom ponijeli mnogo pozitivnih iskustava koja će nas očeličiti kao žene i majke. Ovo je dokaz da žene mogu sve i da je naša težnja ka boljoj budućnosti, nesalomljiva. Stoga joj dajmo šansu, otvorimo mogućnost slobodnog djelovanja, kako nikada više ne bi sumnjala u vlastiti identitet”, istakla je gospođa Skaka.

 

Pored ambasadorice, prisutnim damama se obratila i direktorica Instituta za majku i dijete pri Udruženju Majka i dijete – Bombon, gospođa Belma Šoljanin, te direktorica Programa osnaživanja zdravlja žena i utrke “Race for the cure”, gospođa Nela Hasić.

Sa osmijehom i razmijenjenim novim iskustvima, zajedno su poslale poruku da su jake, hrabre, sigurne žene i majke preduslov zdrave porodice, a zdrava porodica je bedem svakog društva.