Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, zajednička delegacija Grada Sarajeva i četiri gradske općine danas je položila cvijeće, te učenjem Fatihe i minutom šutnje odala počast poginulim braniteljima na spomen-obilježja Vječna vatra, šehidsko spomen-mezarje Kovači, Groblje Lav, spomen-park Vraca i spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBiH-a.

– 25. novembar je dan koji nas podsjeća na obnovu državnosti BiH i potvrđivanje njenog kontinuiteta. Podsjeća nas i na obavezu zahvalnosti bosanskohercegovačkim antifašistima i patriotama koji su sebe i svoj život ugradili u temelje države Bosne i Hercegovine. Danas smo sretni što pripadamo generaciji koja svoju budućnost može graditi u svojoj državi. To od nas traži i odgovornost da budemo na visini zadatka, da svoju zemlju razvijamo na korist svih naših građana. Bosna i Hercegovina sazdana na hiljadugodišnjoj tradiciji tolerancije i suživota naša je jedina domovina i naša jedina budućnost koju moramo razvijati u pravcu evropskih i evroatlanskih integracija. – istakla je gradonačelnica Semiha Borovac, koja je sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Marinom Ivaniševićem i zamjenikom Josipom Jurišićem, odala počast i položila cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra.

Gradonačelnica Borovac i njen zamjenik Josip Jurišić u ime Grada Sarajeva položili su cvijeće na šehidsko spomen-mezarje Kovači i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tatjana Ljujić-Mijatović i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Muhamed Alaim položili su cvijeće na groblju Lav, dok su sekretar Gradske uprave Milorad Kojović i predstavnici Općine Novo Sarajevo odali počast i položili cvijeće na spomen-park Vraca.
Gradski vijećnik Vojislav Terzić i predstavnici Općine Novi Grad položili su cvijeće i odali počast na Trgu ZAVNOBIH-a.

Izvor: Gradska uprava