Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Suljo Agić posjetili su danas reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim društvenim prilikama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a između ostalog, i o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu. Čelnici Grada Sarajeva oštro su osudili zastrašujuće prijetnje upućene reisu Kavazoviću, te naglasili da one nikada neće imati pogodno tlo u gradu Sarajevu.

Prema riječima reisu-l-uleme Kavazovića, Sarajevo po pitanju sigurnosti dijeli sudbinu svih većih gradova, tako da naša zemlja treba da šalje u svijet poruku mira i tolerancije.
„Misija Islamske zajednice je da ljudima ukazujemo na stranputice i potičemo ih da biraju put dobra“, istakao je reis Kavazović.

Tokom današnjeg susreta dotaknuto je i pitanje nacionalizovane vakufske imovine na području grada Sarajeva koja još uvijek nije prošla proces restitucije. Reisu-l-ulema je izrazio nadu da će ova imovina biti vraćena na upravljanje Islamskoj zajednici te na taj način ponovo služiti svojoj pravoj namjeni, posebno kada je riječ o imovini Gazi Husrev-begovog vakufa kao najvećeg vakufa u Sarajevu.