Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i njegov zamjenik Igor Kamočaji, danas su službeno posjetili lokacije 18. Sarajevo Film Festivala. Polazna točka obilaska bila je festivalska lokacija –  Ljetno kino !hej, zatim Festivalski centar u BKC-u, te Festivalski trg ispred Narodnog kazališta. Gradonačelnik Behmen čestitao je organizatoru što je uložio ogroman napor, te zahvalio i drugim institucijama koji su, zajedno sa Gradom Sarajevom, dali doprinos da SFF bude na najbolji način organiziran. Prema njegovim riječima, Sarajevo Film Festival je razvojni projekt, kako Grada Sarajeva, tako i Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine.

„Sarajevo Film Festival je od posebnog interesa za Grad Sarajevo upravo iz razloga što kroz ovaj festival interes za Sarajevo stalno raste. Zahvaljujući SFF-u mnogi mladi ljudi će dobiti posao“, istakao je Behmen.

[WPIMPINLINE:8252.jpg]

[WPIMPINLINE:8253.jpg]

Pored čelnika Grada Sarajeva, službenoj posjeti festivalskih lokacija nazočili su i Dubravko Lovrenović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave. Domaćin posjete bio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.