Dani-kulture-Istanbula-u-Sarajevu

Manifestacija “Dani kulture Istanbula u Sarajevu”, počeli su večeras koncertom turske pjevačice  Emel Sayin na Trgu Alije Izetbegovića u organizaciji pobratimskih gradova  Istanbula i Sarajeva. Tim povodom gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš boravio je u jednodnevnoj posjeti glavnom gradu BiH.

Dani Istanbula 10

 

 

Dani Istanbula 2

Dani Istanbula

Dani Istanbula 5

Dolazak visokog gosta iz Turske u Sarajevo još jednom potvrđuje snažne prijateljske veze te intenzivnu saradnju u različitim oblastima od ekonomije i razvoja do kulture, dva grada koji ove godine obilježavaju 20 godina pobratimskog odnosa.

Dani Istanbula 11

Dani Istanbula 3

Program u okviru kojeg će se predstaviti umjetnici iz Istanbula održavat će se do 28. augusta, na Trgu Alije Izetbegović, u sklopu kojeg su organizirani koncerti orkestra Grada Istanbula, nastupi folklornih grupa iz Turske, te koncerti poznatih turskih pjevača Hakana Pekera, Ziynet Sali, Coşkuna Karademija i Neşe Demir.

Dani Istanbula 9

Dani istanbula 1

Dani Istanbula 6

Izložbu ”Dani kulture Istanbula“, koja je danas i zvanično otvorena u sarajevskoj Vijećnici, građani će moći pogledati u periodu od 25. augusta godine do 11.septembra.

Dani Istanbula 8