Na Dan šehida, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je zajedno sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edinom Gabelom i gradskim vijećnicima Velijom Katicom i Almedinom Miladinom položio cvijeće i odao počast poginulim borcima i šehidima na mezarju Kovači. Pored delegacije Grada Sarajeva, na šehidskom mezarju Kovači cvijeće su položili i odali počast i predstavnici državne, federalne i kantonalne vlasti, te Oružanih snaga i boračkih organizacija BiH.

Dan šehida 2

„Nakon što je prije nekoliko dana  obilježeno sjećanje na heroje odbrane katoličke vjeroispovijesti u Katedrali Srca Isusova i pravoslavne vjeroispovijesti u Sabornoj crkvi, danas, drugog dana ramazanskog Bajrama, koji se već tradicionalno obilježava kao Dan šehida učenjem dova, obilaskom mezarja smo odali počast poginulim borcima muslimanske vjeroispovjesti. Naša obaveza i naš dug prema svima njima jeste da ih se sjećamo, čuvamo i očuvamo našu domovinu“, istakao je gradonačelnik Skaka, te dodao da se nezavisnost Bosne i Hercegovine koju su naši narodi izglasali 1. marta 1992. godine a kojom je garantirana ravnopravnost svih njenih naroda morala braniti netom poslije objavljenih rezultata Referenduma.

Dan šehida 1

„U odbranu te ideje stali su njeni sinovi. Najčasnija armija, Armija RBiH, u čijim su strojevima bili pripadnici svih naroda je odbranila od agresora BiH, zahvaljujući njima danas uživamo u slobodi na svojoj zemlji. Nažalost, mnogi od njih su poližili svoj život za našu domovinu, za nas“, naglasio je gradonačelnik Skaka.

dan šehida 4

dan šehida 5