Delegacija Gradskog vijeća Grada Sarajeva koju čine Emin Švrakić, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradski vijećnici Faruk Osman Sijarić, Fikret Mahmutović, Idriz Hodžić i Dunja Rašević, te sekretar Gradskog vijeća Safet Krajišnik borave u zvaničnoj višednevnoj posjeti Turskoj.

Na poziv počasnog konzula BiH u Turskoj Kemala Baysaka, delegacija GV-a Grada Sarajeva posjetit će pobratimski Grad Izmir i sastati se sa gradonačelnikom Azizom Kocaoğlujem.

Delegacija Gradskog vijeća Grada Sarajeva boravit će i u Bursi, koja je također pobratim sa Gradom Sarajevom, te imati susret sa gradonačelnikom  Hikmetom Sahinom i vijećnicima Gradskog vijeća Burse.

Na kraju posjete prijateljskoj Turskog, članovi naše delegacije posjetit će i Istanbul, gdje će ih primiti Ahmet Selamet, zamjenik gradonačelnika i prvi zamjenik predsjedavajućeg GV-a Istanbula.

Cilj posjete je unapređenje uspješne i prijateljske saradnje na svim poljima, a na obostrano zadovoljstvo vlasti i građana Sarajeva i Gradova Izmira, Burse i Istanbula.

Izvor: Gradska uprava