Izaslanstvo Grada Sarajeva na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom ugostilo je danas visoko izaslanstvo Grada Tianjina, pobratimskog grada u Kini koju je predvodio Zhao Haishan, zamjenik gradonačelnika. Sastanku je nazočila i veleposlanica NR Kine u BiH Cheng Bo.

Više od 30 godina Sarajevo njeguje pobratimske odnose s ovim kineskim gradom.

Gradonačelnik Skaka je, između ostalog, istaknuo veoma dobru suradnju koju Grad Sarajevo ima s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u Sarajevu.

– Naše države, narodi i gradovi su prijateljski, a posljednjih godina suradnja se ostvaruje u različitim područjima, posebno u znanosti, obrazovanju i razvoju modernih tehnologija. Uvjereni smo da se ta komunikacija i suradnja može unaprijediti i konkretizirati na obostranu korist – rekao je Skaka.

On je naglasio da će u fokusu buduće kooperacije biti područje turizma, kulture i obrazovanja. Također, razgovarano je i potrebi boljeg transportnog povezivanja i uspostavi izravnih avionskih letova, te o viznim olakšicama.

Gosti su ponudili Gradu Sarajevu učešće na velikom međunarodnom događaju, po uzoru na Svjetski ekonomski forum u Davosu koji će ove godini biti organiziran u Tianjinu, krajem lipnja.

Uz to, upućen je poziv Sarajevu da sudjeluje na Međunarodnom sajmu turizma u Tianjinu koji se održava krajem rujna ove godine. U kineskom veleposlanstvu su bili i predstavnici institucija Grada Tianjina mjerodavnih za vanjske poslove, trgovinu i sport.