U sklopu Dječjeg novogodišnjeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno i ove godine organizira s Radijem 8, danas je u J.U. „Međunarodni centar za djecu i mladež“ Novo Sarajevo, izvedena dječja predstava „Od cucle do škole“. Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, nije nedostajalo radosti, smijeha, glazbe i blagdanskog raspoloženja.

Nakon predstave, podijeljeni su i novogodišnji paketići za mališane iz 12 ustanova koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci s umanjenim sposobnostima (Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječje paralize KS, Udruzi „Prosperitet Roma“, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječjem domu „Bjelave“, Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, Udruzi humanitarne organizacije ALTIUS, SOS-Kinderdorf international Sarajevo, NVO altruista „Svjetlo“, GuGu, Centru za kreativno odrastanje, Udruzi „Život s Down sindromom“, Udruzi oboljelih od multipleskleroze KS).

Grad Sarajevo je povodom predstojećih novogodišnjih blagdana, ove godine osigurao 1.037 poklon-paketića, a gradonačelnik Ivo Komšić sa svojim suradnicima prethodno je novogodišnjim paketićima obradovao mališane na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a Sarajevo, štićenike Štadlerovog dječjeg doma „Egipat“, Udruge slijepih KS, Udruge oboljelih od cerebralne dječje paralize KS te Udruge „Oaza“ i „EDIS“, koji nisu bili u mogućnosti nazočiti predstavi.