"Grad Sarajevo pomoći će odlazak 53 takmičara Plivačkog kluba "Bosna" na državno prvenstvo u plivanju koje će se početkom marta održati u Tuzli.", obećao je zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić predstavnicima ovog Kluba na današnjem prijemu u Gradskoj upravi.

Predsjednik Kluba Kemal Jaganjac, sekretar Muhamed Varešanović i trener Muris Ruškić upoznali su dogradonačelnika sa pripremama mladih plivača za ovo državno prvenstvo na kojem očekuju da članovi PK "Bosna" opet ponesu titule državnih prvaka. Oni su također na današnjem prijemu istakli teške uvjete u kojim treniraju plivači "Bosne", te da zbog ne postojanja adekvatnog bazena u gradu raste broj neplivača.

Dogradonačelnik Jurišić upoznao je predstavnike PK "Bosna" sa trenutnim aktivnostima na gradskom kapitalnom projektu izgradnje Olimpijskog bazena Otoka – Meander koje bi trebao postati centar okupljanja mladih talentiranih osoba koji će konačno imati uvjete za treniranje i spremanje za velika takmičenja u jednom od najljepših sportova, ali i svih onih koji će se rekreativno baviti plivanjem. "Izgradnjom bazena stvorit će se uvjeti za takmičenja i treninge velikih sportskih priredbi u plivanju, vaterpolu, podvodnim i drugim vrstama takmičarskih sportskih disciplina na vodi.", podsjetio je Jurišić dodavši da će Grad Sarajevo nastaviti iz svog budžeta kontinuirano finansiranje aktivnosti Plivačkog kluba "Bosna". 

Izvor: Gradska uprava