Večeras je u hotelu "Holiday inn" održana donatorska večera čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za opremanje Pedijatrijske klinike KCUS-a. Prvobitno je ovo trebalo biti gala večera kojom bi se ozvaničio početak manifestacije "Dani Beča u Sarajevu", ali zbog Dana žalosti i tragedije u Dječijem domu na Bjelavama pretvorena je u donatorsku večeru.

Gradonačelnik Beča dr. Michael Haupl, koji je danas i zvanično otvorio ovu kulturnu manifestaciju, zajedno sa austrijskim privrednicima donirao je 40.000 eura Pedijatrijskoj klinici i najmlađim stanovnicima našeg grada da dobiju bolje uvjete liječenja. Pored ovog, gradonačelnik je u ime Grada Beča poklonio vatrogasno i vozilo Hitne pomoći te koncertni klavir.

– Želim se zahvaliti gradonačelniku Beča Dr.Michaelu Hauplu na razumijevanju i podršci u ovim teškim trenucima za grad Sarajevo i njegove građane na Dan žalosti povodom tragedije u Dječijem domu na Bjelavama. I ova donatorska večera pokazuje da imamo velike prijatelje koji nam pružaju ruku pomoći kada nam je najteže, baš kao što je to bilo i u periodu opsade Sarajeva – istakla je gradonačelnica Semiha Borovac, te ovom prilikom poželjela uspješnu realizaciju manifestacije "Dana Beča u Sarajevu".

Donatorska večera okupila je i veliki broj domaćih privrednika i javnih radnika koji su iskazali spremnost da svojim donacijama pomognu Pedijatrijsku kliniku KSCUS-a, koja spašava živote naših najmlađih građana i koja je to činila i u tragediji na Bjelavama.

Izvor: Gradska uprava