Sa danas održanog sastanka Kolegija Gradskog vijeća Grada Sarajeva, upućen je apel nadležnima, te osnovnim i srednjima školama u Kantonu Sarajevo da pošalju učenike na prijevremeni školski raspust zbog enormnog zagađenja zraka. Istovremeno se upućuje poziv roditeljima da, ukoliko su u mogućnosti, odvedu djecu na okolne planine, kako bi što više boravila na svježem i čistom zraku. Sarajevo se već dva mjeseca guši u smogu i magli. To je još jedan razlog više da ova gradska administracija snažno krene u realizaciju projekta izgradnje Trebevićke žičare, čime će ova oaza mira i zelenila u neposrednoj blizini grada, ponovno predstavljati značajan turistički i rekreativni centar Sarajeva.

Obnovom jednog od najvećih simbola Sarajeva, omogućit će se da se za deset minuta stigne na Trebević koji s pravom nosi ime “pluća grada” s obzirom na najveću koncentraciju kisika u regionu.

Istovremeno, stanovnici Sarajeva zaslužuju da se, nakon 25 godina, ponovo provozaju do olimpijskog Trebevića, nekada najomiljenijeg i najposjećenijeg sarajevskog izletišta.