Povodom jučerašnjeg pretresa redakcije portala klix.ba, Grad Sarajevo i gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić izražavaju punu potporu uredništvu, novinarima i fotoreporterima portala. Gradonačelnik Komšić odlučno odbacuje svaki oblik nasilja  i smatra da ovakav postupak prema portalu klix.ba stvara štetne reperkusije po širu društvenu zajednicu. Ističe da umjesto bavljenjem medijima i novinarima, bh. institucije se trebaju fokusirati na rješavanje prioritetnih problema koji su od vitalnog značaja za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Komšić naglašava da ne možemo biti ravnodušni i ne smijemo tolerirati kršenje ljudskih prava i napade na slobodu medija i slobodu govora, koji su i ustavom zagarantirani. Na kraju krajeva, to je vrlo loša poruka koju šaljemo u svijet.

Stoga Grad Sarajevo i gradonačelnik Ivo Komšić još jednom daju punu potporu uredništvu portala klix.ba da ustraje u borbi za slobodno novinarstvo i kritičku misao, te da nastavi s objektivnim i nezavisnim izvještavanjem bh. javnosti.