Izvor fotografije: Press Kantona Sarajevo

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić, u ime Gradske uprave, prisustvovao je danas sastanku na poziv premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića posvećenom pripremama za 23. Sarajevo film festival.

Sastanku su, osim predstavnika Festivala, Kantona i Grada, prisustvovali i predstavnici ključnih gradskih institucija, policije, komunalnih službi, inspekcije i hitne pomoći.

Izvor fotografije: Press Kantona Sarajevo

Gradska uprava je svjesna šta znači SFF, te ga smatra jednim od temeljnih stubova grada“, istakao je Trivić tokom sastanka izražavajući podršku organizatorima Festivala.

Prema riječima premijera Vlade Kantona Sarajevo, Elmedina Konakovića, ali i direktora SFF-a, Mirsada Purivatre, glavni grad Bosne i Hercegovine će se afirmisati u funkciji regionalnog centra.

„SFF postaje veći, društveni, ne samo kulturni, događaj sa sve više zvučnih imena koji će prošetati crvenim tepihom ove godine“, kazao je Purivatra.

Grad Sarajevo će, kako je to predviđeno rebalansom Budžeta, izdvojiti grant od 50.000 KM za 23. Sarajevo film festival. Također, Grad Sarajevo je započeo projekt čišćenja  kamenih obala u koritu rijeke Miljacke, a koje će biti okončano do početka 23. Sarajevo film festivala.