Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, večeras je u Vijećnici nazočio drugom Think Pink Party-u.

„Grad Sarajevo nastavlja podržavati plemenitu i značajnu misiju Udruge, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena. Trebaju nam sustavna rješenja, ali nam treba i ovakav građanski aktivizam. Žena je stub zdrave obitelji i zdravog društva”, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Ovom jedinstvenom događaju u Vijećnici nazočio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić, predstavnici diplomatskog kora, te brojne zvanice iz društvenog, poslovnog i kulturnog života grada Sarajeva.

Prema riječima regionalne direktorice Udruge “Think pink”, Nele Hasić, želja im je da organizacijom ovog eventa, s društveno odgovornim partnerima, institucijama, prijateljima i pojedincima, podijele djelić iskustva onoga što rade svih dana u godini, te da zajedno nastave aktivnosti vezane za edukaciju, redovne preglede i programe psiho-socijalne potpore.

Jedna od važnih aktivnosti ovog projekta je “Race for the cure” – šetnja za ozdravljenje, koja će se ove godine održati 29. rujna u Sarajevu s ciljem osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, koje su preživjele ovu bolest ili se i dalje bore s njom.