Градоначелник Сарајева Абдулах Скака, вечерас је у Вијећници присуствовао другом Тхнк Пинк Партију.

„Град Сарајево наставља подржавати племениту и значајну мисију Удружења, која је од изузетне важности у ширењу свијести о карциному дојке и здрављу жена. Требају нам системска рјешења, али нам треба и овакав грађански активизам. Жена је стуб здраве породице и здравог друштва”, истакнао је градоначелник Скака.

Овом јединственом догађају у Вијећници присуствовао је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, представници дипломатског кора, те бројне званице из друштвеног, пословног и културног живота града Сарајева.

Према ријечима регионалне директорице Удружења “Тинк пинк”, Неле Хасић, жеља им је да организацијом овог евента, са друштвено одговорним партнерима, институцијама, пријатељима и појединцима, подијеле дјелић искуства онога што раде свих дана у години, те да заједно наставе активности везане за едукацију, редовне прегледе и програме психо-социјалне подршке.

Једна од важних активности овог пројекта је “Race for the cure” – шетња за оздрављење, која ће се ове године одржати 29. септембра у Сарајеву у циљу оснаживања здравља жена у борби против карцинома дојке, које су преживјеле ову болест или се и даље боре сa њом.