Grad-Sarajevo-podržao-rad-Instituta-za-majku

Udruženje Majka i dijete danas je u Vijećnici organizovalo prvu konferenciju s ciljem prezentacije aktivnosti i rada Udruženja od velikog značaja za našu zajednicu.

Zvanični povod okupljanja bila je promocija prve dame Sarajeva, ujedno ambasadorice Udruženja, gospođe Majde Skake.

 Grad Sarajevo je na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom i njegovom administracijom podržao rad Udruženja i pružio veliku podršku koja će u budućnosti biti nastavljena.

“Želja mi je na svaki način podržati i podstaći što bolju komunikaciju između žena različitog ekonomskog statusa i obrazovanja, te učestvovati u radu na uklanjanju predrasuda. Hvala vam što jačate ulogu žena u stvaranju humanijeg društva i što Sarajevu i Bosni i Hercegovini darujete uvjerenje da će ono biti još bolje“, istakla je gospođa Skaka.

 

UMDB kontinuirano radi na promociji i uvezivanju svih srodnih organizacija u cilju omogućavanja bolje informisanosti i konkretne podrške ženama i djeci s fokusom na jačanje društvene uloge žene – majke.

Pored mnogobrojnih prijatelja i partnera, konferenciji su prisustvovali predstavnici javnog sektora, diplomatskog kora, različitih nivoa vlasti u BiH i poslovnog sektora.