Grad-Sarajevo-podržava-aktivnosti-Udruženja

Grad Sarajevo podržao je aktivnosti Udruženja generala BiH, organizacije koja okuplja istaknute pripadnike Armije RBiH.

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, razgovarao je sa delegacijom ovog udruženja predvođenom predsjednikom generalom Rizvom Plehom. Sa gradonačelnikom su razgovarali i penzionisani generali Džemal Merdan, Fikret Ćurskić i Ismet Hadžić Mutevelija.

Skaka je tokom sastanka odao priznanje članovima udruženja, ne samo za herojski doprinos odbrani BiH, nego i za vrlo plemenitu i konstruktivnu ulogu u periodu nakon agresije na BiH. Potvrdio je da će Grad Sarajevo finansijski pomoći rad ovog udruženja od posebnog značaja.

General Pleh je predstavio aktivnosti i djelatnost organizacije ističući da su posebno intenzivne aktivnosti u pogledu pomoći optuženima pripadnicima Armije BiH da u sudskim procesima dokažu svoju nevinost.

Konstatirano je da se u posljednje vrijeme prepoznaje namjera izjednačavanja odgovornosti za ratne zločine počinjene tokom agresije na BiH. Članovi Udruženja ukazali su da je broj optuženih visokih oficira Armije RBiH pred domaćim pravosuđem nesrazmjerno veliki u odnosu na broj optuženika iz drugih vojnih formacija, naročito imajući u vidu broj i intenzitet počinjenih zločina.