Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je otvorila 24. Međunarodni sajam namještaja i opreme za unutrašnje uređenje i 24. Međunarodni sajam drveta i prateće drvne industrije INTERIO 06.

U svom obraćanju gradonačelnica Borovac je pozdravila učesnike Sajma, a posebno se zahvalila organizatoru, Privrednom centru "Skenderija", koji nastavlja tradiciju sajamskog poslovanja našeg grada i postaje prepoznatljivo mjesto uspješnih poslovnih susreta, razmjene iskustava, te umrežavanja i povezivanja pojedinaca i kompanija koje se bave drvnom industrijom.

"S obzirom na prirodne resurse s kojima raspolaže BiH, kao i na izuzetne drvnoprerađivačke kapacitete, održavanje ovog sajma je od posebne važnosti za njihovu afirmaciju. Vjerujem da će "Skenderija" ovih dana postati ekonomsko sjedište poslovnih ljudi, što će doprinijeti povezivanju regiona i intezivniji razvoj sajamskog turizma" – istakla je gradonačelnica Borovac.

Inače, ovaj 24. po redu Međunarodni sajam, okupio je preko 60 kompanija iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Slovenije, Austrije, Italije, Turske, Poljske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Gradska uprava