Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je uručila deset stipendija djeci žrtava rata, članovima Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu". Studenti sarajevskog univerziteta dobili su po 1.000 KM kao godišnju stipendiju Grada Sarajeva koji već sedam godina stipendira članove ovog Udruženja.

"Ovo nije veliki iznos jedne stipendije, ali jeste jedna velika i plemenita namjera naše pomoći da se školujete i da u tom procesu odete što dalje. Ovu stipendiju shvatite kao ulog Grada Sarajeva u vaš uspjeh.", istakla je gradonačelnica, te izrazila uvjerenje da će im ove stipendije pomoći da riješe svoje materijalne probleme i da se mogu usredotočiti samo na učenje. Gradonačelnica je obećala da će potpora Grada Sarajeva članovima ovog Udruženja zasigurno biti nastavljena jer ovo je, kako je naglasila, naša najbolja investicija za budućnost.

Član UO Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" Redžad Ćatić zahvalio se u ime Udruženja Gradu Sarajevu na svoj dosadašnjoj pomoći. "Grad nam je jedan od najvećih i najsigurnijih izvora stipendiranja i do sada je osigurao stipendije u vrijednosti od 70.000 KM."

Jedan od dobitnika stipendije Edis Bosno zahvalio se u ime svih stipendista Gradu na ovoj značajnoj podršci. "Ja već treću godinu dobivam ovu stipendiju i ona mi je mnogo pomogla u školovanju posebno u današnje vrijeme kada je sve poskupjelo i kada je teško osigurati novac za školovanje.", rekao je on.

Stipendije su danas dobili: Edis Bosno (Poljoprivredni fakultet, IV godina), Irnis Delija (Kriminalistički fakultet, IV godina), Jasmina Hurtić (Ekonomski fakultet, II godina), Adi Beganović (FPN, III godina), Midhat Adilović (Mašinski fakultet, IV godina), Mersiha Tufekčić (FPN, IV godina), Almina Omeragić (Ekonomski fakultet, IV godina), Džana Grcić (Filozofski f., Pedagogija, III g.), Mevlida Čaušević (Pravni fakultet, III godina) i Alen Korać (Ekonomski fakultet, II godina).

Izvor: Gradska uprava