Gradonačelnik Sarajeva, Alija Behmen, oštro osuđuje vandalski čin obaranja biste Meše Selimovića koji se desio prije nekoliko dana u centru Sarajeva, na Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović. „Meša Selimović jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pisaca koji je iza sebe ostavio impozantan književni opus. Rušenje njegove biste predstavlja krajnje neprimjereno ponašanje i duboku povredu Selimovićeva ugleda, ali i ugleda grada Sarajeva i njegovih građanki i građana“, kazao je Behmen, te dodao da vandali koji su bili spremni skrnaviti bistu ovakvog velikana, Sarajevo vide tek kao svojinu u kojoj ništa izvan njihovog trenutnog područja interesa nije sveto.

„U tradiciji Sarajeva za takvo ponašanje nije bilo mjesta pa ga nema ni danas niti će ga biti u budućnosti!“, naglasio je gradonačelnik Behmen.

Ovo nije prvi put da se skrnave biste zaslužnih građana. To ukazuje na potrebu češćeg obilaska policijskih patrola na područjima na kojima vandali uništavaju spomenike, spomen-obilježja, te na taj način narušavaju ugled Grada Sarajeva.