Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je u galeriji “Collegium artisticum” otvorio Revijalnu izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, koju su istaknuti bosanskohercegovački umjetnici priredili povodom 25. novembra – Dana državnosti naše zemlje. “Ovu izložbu doživljavam kao želju umjetnika da svojim djelima približe svu veličinu trijumfa Bosne i Hercegovine u oslobođenju protiv svih oblika porobljavanja i nasilja. Sa samo jednom i najvažnijom porukom – kako je važno svakodnevno živjeti nenasilje i graditi mir na svakom koraku. Upravo ovi izloženi eksponati svjedoče o toj vezi sa prošlošću, ali i o zalogu za budućnost ove zemlje“, istaknuo je Behmen i dodao da izloženi eksponati svjedoče o toj vezi sa prošlošću, ali i o zalogu za budućnost ove zemlje.

Gradonačelnik je kazao da je Grad Sarajevo i ove godine podržao ovaj projekat, te dodao da smo „posebno ponosni na činjenicu da je ovo najmasovniji odziv umjetnika u posljednjih deset godina“.

Na izložbi svoja djela je predstavilo 157 umjetnika (slikara, grafičara i kipara) iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a građani i gosti našeg grada izložbu mogu pogledati do 15. decembra.