Gradonačelnik Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem i sekretarom Gradske uprave Miloradom Kojovićem upriličio je danas prijem za predstavnike RO SABNOR-a Srbije i GO SABNOR-a Makarske, te učesnika Igmanskog marša 92.-godišnjeg prof. Aleksanadra Bjelojevića Čabu, koji je izrazio želju da se lično upozna sa gradonačelnikom Sarajeva. Prijemu su prisustvovali i Ibrahim Čomić, predsjednik SABNOR-a KS, član Veljko Droca, te Ibrahim Durmo, predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja 70. godišnjice Igmanskog marša. Gosti iz Srbije i Hrvatske su zahvalili gradonačelniku  i njegovim saradnicima na prijemu te istaknuli da im je izuzetna čast što će sutra na Igmanu prisustvovati obilježavanju jedne od najznačajnijih operacija tokom NOB-a u Drugom svjetskom ratu.

Zadovoljstvo je iskazao i prof. Aleksanadar Bjelojević Čaba, pripadnik 2. čete 2. crnogorskog bataljona u sklopu Prve proleterske brigade, koja je u noći između 27. i 28. januara 1942.g. izvela Igmanski marš u pokretu do istočne Bosne. Ovom prilikom prof. Čaba je izjavio da su sloboda i pravda na vrhu piramide svih čovjekovih vrijednosti.

Sudionici današnjeg prijema su se složili da treba čuvati tradiciju antifašizma i da, sa svakim korakom koji napravimo u budućnost, moramo se osvrtati i učiti iz naše slavne i časne historije.

Prema riječima Ibrahima Čomića, centralni događaj bit će upriličen u subotu, 28. januara, na Velikom polju na Igmanu gdje očekuju prisustvo oko 3.000 građana i antifašista Sarajeva i šire.