Gradonačelnik Sarajeva, Alija Behmen, danas je podržao Inicijativu građana Sarajeva i Društva  za ugrožene narode za BiH za rješavanje stambenog pitanja Nermina Tulića, poznatog sarajevskog glumca. Gradonačelnik je podršku uputio Fikretu Musiću, premijeru Kantona Sarajevo, Dubravku Lovrenoviću, ministru kulture i sporta KS, Mersihi Slipičević, ministrici stambene politike KS, Zilhi Ademaj, ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, te Dževadu Bećireviću, načelniku Općine Centar Sarajevo.

U podršci je navedeno kako je  potrebno riješiti dugogodišnji problem stambenog pitanja Nermina Tulića, istaknutog sarajevskog i bosanskohercegovačkog glumca, koji je poslije ranjavanja 1992. godine postao  teški invalid.

„Gospodin Tulić je profesionalna i ljudska veličina, izuzetan umjetnik, koji uprkos svojim nedaćama i daje pruža svoj puni profesionalni doprinos sarajevskom i bh glumištu. Smatram da su on i njegova četveročlana porodica zaslužili život dostojan čovjeka, a ono malo što se može učiniti je da se Vi i institucije, na čijem se čelu nalazite, u skladu sa ovlaštenjima i nadležnostima, angažujete na rješavanju stambenog pitanja ovog hrabrog čovjeka“, istakao je Behmen.

Naglasio je da je Sarajevo uvijek znalo cijeniti i poštovati svoje istaknute građane koji su svojim nesebičnim profesionalnim i umjetničkim zalaganjem doprinosili ugledu i afirmaciji grada, te izrazio nadanje da će se ove institucije, u zajedničkoj saradnji, angažovati na rješavanju ovog problema.