Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tradicionalno je posljednjih sati u 2018. godini obišao dežurne gradske službe koje se brinu o sigurnosti i zdravlju građana i gostiju bh. prijestolnice.

 

Prvi čovjek glavnog grada BiH je sa saradnicima posjetio Profesionalnu vatrogasnu brigadu Kantona Sarajeva, potom liječničko i medicinsko osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Dočekali su ga komandir u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Mirsad Spahić, te direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS dr. Adem Zalihić.

 

U društvu kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Admira Katice, i policijskog komesara KS Mevludina Halilovića obišao je upravu saobraćajne policije MUP-a KS, te Prve policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Svima je gradonačelnik poželio da u novogodišnjoj noći, ali i u narednoj 2019. godini imaju što manje posla, ali da budu spremni i opremljeni kad god to zatreba.

 

„Želio sam obići u ovoj noći ljude koji u vrijeme kada se svi zajedno veselimo i radujemo, bdiju nad našom sigurnošću i zdravljem. Njihova misija i uloga je posebna i oni zaslužuju našu posebnu pažnju“, rekao je gradonačelnik Skaka.