Stranica Fudbal Talent International je u cilju podrške mladim sportskim nadama, pokrenula nagradnu akciju “Moj naj gol/potez”, a svi su javno pozvani da dostave snimke najboljih golova ili lijepih poteza koji su igrači uzrasta od 6 do 19 godina napravili.

Fudbal Talent je za region Jugoistočne Evrope dodijelio priznanja u pomenutoj akciji, a dobitnici su: Neriman Kočević (BiH), Bojan Prelević (Crna Gora), Jasin Rašljanin (Srbija) i Anes Krdžalić (Hrvatska).

Posebno priznanje dobio je dječak Alen Barakovac iz Sarajeva za izuzetan gest kada je na nedavno održanom turniru «Delminium kup 2018», džentlmenskim manirom i bez ikakvog uticaja odraslih, nesebično odlučio da se odrekne nagrade za najboljeg strijelca turnira u korist svog saigrača Džana, budući da su obojica postigli isti broj golova.

Zlatno priznanje za poseban doprinos mladim sportskim nadama, gradonačelniku Skaki je uručio dr. Emir Kurtić, ugledni sarajevski univerzitetski profesor i istaknuti sportski radnik. Susretu su prisustvovali i mladi sportisti.

  • Alen i Džan su nam ovim potezom pokazali da su sjajni fudbaleri, ali i veliki momci. Sve su nas podsjetili koliko je dijeljenje bitno, a žrtva za saigrače neophodna. Obojici od srca zahvaljujemo na ovom vrijednom predavanju iz područja timskog rada – istakao je Skaka.