Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenikom Ivicom Šarićem poželio je danas dobrodošlicu u gradsku Vijećnicu premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, koji se ovih dana zajedno sa ministrima hrvatske vlade nalazi u službenoj posjeti Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

2

Hrvatski premijer je u pratnji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i članova porodice Berber pogledao prvu posthumnu retrospektivnu izložbu velikog bh. slikara Mersada Berbera, koja je sinoć svečano otvorena u auli sarajevske Vijećnice.

Sin našeg poznatog slikara, Ensar Berber, je premijera Plenkovića upoznao sa svim najznačajnijim djelima postavljenim na izložbi, koja je dobila epitet kulturnog događaja godine i koja je već pobudila veliko interesovanje.

3

Na kraju posjete premijer Plenković se upisao u knjigu utisaka i izrazio svoje oduševljenje izgledom obnovljene sarajevske Vijećnice i postavljenom izložbom djela, kako je naveo “čuvenog Mersada Berbera koji je ostavio neizbrisiv trag u povezivanju Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u svom umjetničkom opusu“.

4