У вријеме све снажнијих атака на миленијско ткиво босанско-херцеговачког друштва, заједничког живота и добрих комшијских односа важно је интензивирати дијалог и комуникацију, истакнуто је данас током састанка градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке и фра Иве Марковића, оснивача хора Понтанима и угледног професора Фрањевачке теологије.

Састанку су присуствовали и доградоначелник Ивица Шарић те проф. др. Иво Комшић и гост фра Иве Марковића, угледни композитор из Швајцарске Фортунат Фролих.

 

 

Градоначелник Скака је поручио како Град Сарајево изузетно цијени улогу фрањеваца не само кроз историју, него и у данашње вријеме те је изразио подршку посебно раду фра Иве Марковића. Разговарано је и о интензивирању сарадње те улози Сарајева, града који свједочи да различитости доносе цивилизацијско богатство.

– У Босни и Херцеговини и у Сарајеву не може нико надвладати никога, овдје једино заједнички можемо градити будућност – рекао је Скака.

Фра Иво Марковић је нагласио да ће ову поруку подршке пренијети свим фрањевачким институцијама те се захвалио на позиву. Указано је и на значај обиљежавања годишњице Ахднаме као вриједног артефакта културне баштине БиХ.