Prva posthumna retrospektivna izložba pod nazivom „Mersad Berber – Alegorija Bosne” večeras je otvorena u prepunoj Vijećnici. Ova jedinstvena izložbena postavka, koju čine 35 djela iz najvažnijih segmenata ovog eminentnog bh. slikara, grafičara i tapiseriste upriličena je pod Visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i supokroviteljstva gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, te porodice Berber.

2

“Pred vama je jedna od najznačajnijih likovnih izložbi u zadnjih pola stoljeća. Čini mi veliku čast da sam pokrovitelj ovom jedinstvenom kulturnom događaju koji punoga srca poklanjamo svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, kazao je Izetbegović.

3

Gradonačelnik Skaka izrazio je zadovoljstvo što su Berberova djela postavljena u prelijepom ambijentu obnovljene Vijećnice, arhitektonskom biseru dostojnom izloženih djela  jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih likovnih umjetnika.

4

Otvorenju izložbe prisustvovali su članovi porodice Berber, te zvanice iz političkog, javnog i kulturnog života grada i zemlje.

5

Građani i gosti grada, ali i iz cijele zemlje, u naredna dva mjeseca, bit će u prilici da posjete izložbu.

6