Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, sa suprugom Majdom poželio je danas dobrodošlicu u gradsku Vijećnicu prijestolonasljednici Kraljevine Švedske, princezi Victoriji i njenom suprugu princu Danielu Westlingu, koji ovih dana zajedno sa zamjenicom premijera Vlade i ministricom za okoliš i klimu Isabellom Lövin, borave u službenoj posjeti Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Prvi čovjek bh. prijestolnice je prinčevski par ukratko upoznao sa historijom i značajem ovog simbola grada Sarajeva, koji je nakon skoro dvije decenije obnove, ponovno zasjao u svom autentičnom raskošnom izdanju.

Skaka je istaknuo da jedna od najreprezentativnijih građevina i turističkih atrakcija grada Sarajeva, predstavlja simbol duhovnosti i dokaz višestoljetnog susreta različitih kultura i tradicija na ovim prostorima.

Zahvalivši se na srdačnom prijemu, princeza Victorija se upisala u knjigu utisaka.

Po završetku posjete Vijećnici, visoki gosti iz Švedske su u pratnji gradonačelnika i njegove supruge prošetali starim dijelom grada, pozdravljajući se sa građanima, koji su im izrazili srdačnu dobrodošlicu. Posjetili su i radnju majstora Kalajdžisalihovića, koji je princezi Victoriji poklonio papuče. Gosti nisu mogli odbiti ljubazni poziv da u obližnjem ugostiteljskom objektu  popiju tradicionalnu bosanku kafu i sok.  

Prinčevski par se nakratko zaustavio na mjestu, kao primjeru slikovitog spoja kultura Istoka i Zapada, te šetnju našim glavnim gradom završio, obišavši Staru pravoslavnu crkvu, Begovu džamiju, Sinagogu i Katedralu.