U fokusu radne posjete predsjednika OK BIH Marijana Kvesića, potpredsjednika OK BIH Sinišu Kisića i generalnog tajnika OK BIH Saida Fazlagića ministrici za obitelj, mladež i sport Republike Srpske Jasmini Davidović bio je Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), čiji će domaćin biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. godine. Ministrica Davidović je potvrdila da je EYOF 2019. dobio potpunu potporu i suglasnost resornog ministarstva Republike Srpske.

Zajednički je ocijenjeno da se što prije sazove sastanak resornih ministarstava za sport, odnosno Vijeća ministara BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva obitelji, mladeži i sporta RS, Federalnog ministarstva za sport i kulturu, resornog Kantonalnog ministarstva i gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Tema sastanka bi bila informiranje o dosada poduzetim, kao i o planiranim aktivnostima u narednom razdoblju, s ciljem osiguranja materijalnih i drugih potrebnih uvjeta za uspješnu organizaciju EYOF-a kao najvećeg sportskog događaja poslije sarajevske Olimpijade 1984. godine.

Održavanje spomenutog sastanka je neophodno zbog prezentiranja stava Bosne i Hercegovine na sjednici Europskog olimpijskog komiteta, koja treba da se održi 20.-21. svibnja tekuće godine u španjolskom gradu Taragoni.