Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji održao je danas posljednji radni sastanak s predstavnicima resornih kantonalnih ministarstava, općinskih i kantonalnih inspekcijskih i drugih službi, te javnih poduzeća uoči početka 18. Sarajevo Film Festivala. Na sastanku su rezimirane dosad poduzete aktivnosti u okviru organizacije ovogodišnjeg  SFF-a. „U želji da cjelokupna slika grada Sarajeva bude ljepša za vrijeme trajanja jednog od  najznačajnijih kulturnih događaja, te da što organiziranije dočekamo goste iz regije i svijeta, vrlo je značajan doprinos i poduzete aktivnosti Direkcije SFF-a, Gradske uprave Grada Sarajeva, Ministarstva prometa KS, MUP-a KS, javnih poduzeća, te općinskih i kantonalnih inspekcijskih i drugih službi“, istakao je Kamočaji.

Predstavnici javnih poduzeća naglasili su da će biti u punoj pripravnosti i dati puni doprinos održavanju Sarajevo Film Festivala.

Prema riječima Jasmina Idrizovića, šefa Sektora uniformirane policije Kantona Sarajevo, policija će dati puni doprinos sigurnosnoj situaciji u gradu za vrijeme održavanja festivala, kako bi i ovogodišnji SFF protekao bez incidenata.

Ponovno  je upućen apel vlasnicima i korisnicima ugostiteljskih objekata da se pridržavaju izdanih rješenja koje su izdale mjerodavne općine kako bi se izbjegle eventualne komplikacije (Rješenje – odobrenje za rad; Rješenje – odobrenje o zauzimanju (korištenju) javne površine; Rješenje o produženju radnog vremena – ukoliko se radi izvan zakonski predviđenog radnog vremena na području pojedine općine) za vrijeme trajanja ovog kulturnog događaja.