Ceremonijom svečanog presijecanja vrpce i otkrivanjem ploče, danas – na dan državnosti BiH – ozvaničen je i početak rada sarajevskog porodilišta \”Dr. Zehra Muidović\” u renoviranoj zgradi na Jezeru. Svečanom činu je prisustvovao i gradonačelnik Alija Behmen koji se u ime građanki i građana Sarajeva zahvalio svima koji su pomogli kako obnovu zgrade, tako i opremanje ove ustanove najmodernijom medicinskom opremom. „Izuzetno mi je zadovoljstvo i što su naši doktori, sestre i ostalo osoblje Gradskog porodilišta „Dr. Zehra Muidović“ napokon dočekali da se vrate u zgradu na Jezeru. Oni zaslužuju jedno veliko ljudsko hvala za pruženu stručnost, humanost i plemenitost, ali i za strpljenje i hrabrost kojim su zračili, radeći  svih ovih godina u skučenom i slabo opremljenom prostoru očne klinike“, istaknuo je Behmen.

"Kad pogledam novo gradsko porodilište, znam da Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju budućnost. Istina, ono je prepuno skupljenog bola. Ali, i ponosa, – jer na ovom mjestu, svijet će ugledati nove generacije Sarajlija, Bosanaca i Hercegovaca, sa kojima će stasavati i njihove porodice, tako važne karike i za pojedinca i za cijelo društvo“, kazao je gradonačelnik.

Inače, Ginekološko-akušerska klinika „Jezero“ sada se prostire na 9.210 kvadratnih metara sa 120 kreveta, četiri operacione i pet porođajnih sala.  Raspolaže, također sa 10 kreveta intenzivne njege i sa najsavremenijom opremom. Strukturu zaposlenih čine 34 ljekara, 3 profesora, 4 magistra, 7 viših med. sestara, 112 sestara i tehničara i 25 higijenskih radnica.

Sredstva za obnovu i opremanje Ginekološko-akušerske klinike „Jezero“  obezbijedili su Vlada Republike Turske, Kanton Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja KS.