Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Aljoša Čampara, zajedno sa vijećnicima Gradskog vijeća Hasanom Hodžićem i Borisom Riderleom, posjetio je danas i \’\’Oazu\’\’, udruženje za pružanje podrške osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama, i obradovao novogodišnjim paketićima djecu korisnike ovog udruženja. Adisa Begović, izvršna direktorica Udruženja, ovom prilikom se zahvalila Gradskoj upravi i upoznala Čamparu i vijećnike Gradske uprave sa problemima sa kojima se Udruženje susreće. \’\’Jedan od najvećih problema jeste nepostojanje mehanizma da okupira dijete koje je završilo osnovnu i srednju školu.

Ta djeca se onda uglavnom vraćaju kući, i porodice ne znaju šta će, tako da njihove sposobnosti stagniraju i njihov razvoj se usporava. Mi smo ih okupirali kroz naše radionice i sportske aktivnosti, što je također jedna vrsta rehabilitacije, gdje bih posebno izdvojila plivanje\’\’.

Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović i vijećnik Gradskog vijeća Jusuf Lošić posjetili su Udruženje oboljelih of cerebralne dječije paralize KS-a i tom prilikom uručili 64 novogodišnja paketića.