Sarajevo Grand Prix održava se po drugi put u Bosni i Hercegovini.  Kao i 2014. godine, tako će i sad prvih osam takmičara imati priliku za osvajanje UCI bodova, a samo jedan od njih, onaj najbrži osvojit će Sarajevo Grand Prix nagradu. Prošlogodišnji pobjednik Marin Matej već je pozvao sve takmičare i rekreativce da dođu 14. juna. Bitno je napomenuti da će se ove godine obarati i Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu. Obzirom da se rekord drži već pet godina, Bosna i Hercegovina ima priliku da se još jednom, sportski, upiše u veliku Guinnissovu knjigu.

Svi rekreativci mogu da se prijave na službenu stranicu www.sarajevograndprix.com te na taj način osiguraju svoje učešće u obaranju rekorda. Svoj redni broj, ali i provjeru da li ste prijavljeni na biciklističku vožnju možete učiniti jednostavnim ukucavanjem imena na stranici http://www.sarajevograndprix.com/spisak-prijavljenih-ucesnika/

Ovogodišnja takmičarska i rekreativna vožnja odjeknut će svijetom kao i prošle godine. Pozitivna, sportska slika iz glavnog grada Bosne i Hercegovine bit će primjer da zajedno možemo više. „Pokažimo svima koliko nas ima i oborimo Guinnissov rekord“ – poručuju iz organizacije Sarajevo Grand Prix 2015 podržanog od strane BH Telecoma. 

Ovogodišnju tehničku podršku Sarajevo Grand Prix ima od strane BK „Giro di Sarajevo“ i BK „Trek team“.