Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenikom Ivicom Šarićem posjetio je danas Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima Univerziteta. Tokom susreta istaknuta je odlična dosadašnja saradnja između Univerziteta u Sarajevu i Grada Sarajevo, koje je nedavno potvrđena potpisivanjem Sporazuma o saradnji na projektu EYOF 2019.

Rektor Škrijelj je istaknuo da je sarajevski Univerzitet jedini javni univerzitet u gradu Sarajevu. Izrazio je svoje uvjerenje da će uz dalju podršku gradskih i kantonalnih vlasti ova visokoobrazovna institucija zadržati svoju lidersku poziciju. Ovom prilikom rektor je čelnike Grada upoznao sa trenutnim aktivnostima koje se vode kad je riječ o Projektu izgradnje kampusa Univerziteta u Sarajevu, koji predstavlja strateški projekat za Univerzitet, ali i za Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo.

Gradonačelnik Skaka je predstavio moguće oblike unaprjeđenja buduće saradnje kroz promociju Sarajeva kao univerzitetskog centra, zapošljavanja studenata dobitnika priznanja „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“, te zajedničkog nastupa Grada i Univerziteta na domaćem i međunarodnom nivou u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti.