U srijedu, 30.05.2012. u 10.15 sati bit će upriličene izjave za medije povodom održavanja okruglog stola i promocije knjige „Konkurentnost lokalne zajednice kroz razvoj privrede i e-Uprave“ autora mr. sc. Ismete Mameledžije i Ismara Hadžiosmanovića izdate u martu 2012. godine. Riječi dobrodošlice na početku ovog skupa koji će početi u 10.30h u Ovalnoj sali Gradskog vijeća (ul. Hamdije Kreševljakovića 3/I) uputit će gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Alija Behmen.

U prvom dijelu knjige „Konkurentnost lokalne zajednice kroz razvoj privrede i e-Uprave“ sadržani su teoretski pregledi razvoja malih i srednjih preduzeća i stanja javne uprave sa akcentom na e-Upravu, a u drugom dijelu prezentirana su metodološka istraživanja koja su provedena u sve četiri gradske općine, Gradu i Kantonu Sarajevo, te primijenjeni, prezentirani i analizirani rezultati istraživanja SMEs kao i stepena implementacije e-Uprave, kao i date preporuke i implikacije za buduće politike. Takođe u knjizi su navedeni i primjeri dobre prakse u zemljama EU. Knjiga je namijenjena uposlenicima u javnoj upravi, lokalnim zajednicama, studentima ali i građanima kao korisnicima javnih usluga.

Recenzenti knjige „Konkurentnost lokalne zajednice kroz razvoj privrede i e-Uprave“ su akademik prof. dr. Muris Čičić, prof. dr. Mirko Pejanović, dok je promotor akademik prof. dr. Boris Tihi.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj i o njemu obavijeste javnost.