Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić, direktor Direkcije za ceste KS Adem Zolj i direktorica GP Sarajevoputevi Dubravka Šekarić danas su na raskrsnici ulica reisa Džemaludina Čauševića i Obala Kulina bana presijekli vrpcu čime je svečano puštena u promet obnovljena saobraćajnica Marijin Dvor – Vijećnica – Marijin Dvor.

U izjavi za novinare povodom svečanog puštanja u promet glavne gradske saobraćajnice gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac je izjavila: "Sarajevo i njegovi građani konačno su dobili kompletno obnovljenu saobraćajnicu sa pješačkom stazom i šetnicom. Ovim se upotpunjava slika Sarajeva kao evropske metropole i evropske turističke destinacije."

Gradonačelnica se zahvalila građanima na strpljenju koji su iskazali za vrijeme radova ističući kako se to isplatilo budući da je Sarajevo dobilo modernu i funkcionalnu saobraćajnicu.

Građanima Sarajeva nastojat ćemo i u narednom periodu uljepšati ambijent za življenje. Grad Sarajevo će realizirati projekat pejsažnog oblikovanja Titove ulice, Ferhadije, Fra Grge Martića i Sarača sa rješenjima hortikulture i mobilijara. Ako na to dodamo projekat sanacije oštećenih i starih fasada, koji je u toku, onda možemo reći da se ovim projektima daje novi sjaj našem gradu, da on sve više postaje ugodan za život i ugodan za boravak, te da su zaslužne pozitivne ocjene koje Sarajevo dobiva od prestižnih turističkih vodiča i uglednih svjetskih časopisa.

Puštanjem u promet ove dionice u dužini od 4,6 KM okončana je i kompletna rekonstrukcija kolovoza od Ilidže do Baščaršije u dužini oko 24 KM,  za što je uloženo 10 miliona KM.
 
Pored novog asfalta, čiji je rok trajanja procijenjen na 25 godina, postavljeni su novi šahtovi i poduzeti određeni  zahvati na uređenju trotoara, a na zidovima korita Miljacke postavljene su betonske žardinjere sa cvijećem koje je doniralo preduzeće “Park”.
 
Izvođač radova na kompletnoj dionici od Ilidže do Vijećnice bilo je preduzeće “Sarajevoputevi”.

Izvor: Gradska uprava