U sklopu Dječjeg novogodišnjeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno i ove godine organizira s Radijem 8, u srijedu, 24.12.2014. godine u J.U. „Međunarodni centar za djecu i mladež“ Novo Sarajevo, bit će izvedena dječja predstava „Od cucle do škole“ u tri termina, u 10.00, 12.00 i 14.00 sati. Grad Sarajevo je povodom predstojećih novogodišnjih praznika, ove godine osigurao 1.037 poklon-paketića.

Uz Djeda Mraza, Dobru Vilu i dječaka, glavne protagoniste ove predstave, neće nedostajati radosti, smijeha, glazbe i blagdanskog raspoloženja uz podjelu novogodišnjih paketića za mališane iz preostalih 12 ustanova koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci s umanjenim sposobnostima (Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječje paralize KS, Udruzi „Prosperitet Roma“, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječjem domu „Bjelave“, Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, Udruzi humanitarne organizacije ALTIUS, SOS-Kinderdorf international Sarajevo, NVO altruista „Svjetlo“, GuGu, Centru za kreativno odrastanje, Udruzi „Život s Down sindromom“, Udruzi oboljelih od multipleskleroze KS).

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić sa suradnicima je jučer obišao Pedijatrijsku kliniku KCUS-a Sarajevo, štićenike Štadlerovog dječjeg doma „Egipat“, Udrugu slijepih KS, Udrugu oboljelih od cerebralne dječje paralize KS te Udrugu „Oaza“ i  „EDIS“, i mališane ovih ustanova, koji nisu u mogućnosti nazočiti predstavi, obradovao paketićima.