Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. organiziraju 27. januara, u nedjelju, na Trebeviću, u susret Evropskom olimpijskom festivalu za mlade „EYOF 2019“, veliku zimsku zabavu na otvorenom uz sankanje na uređenom sankalištu, tople napitke, slatki kutak, kreativne radionice i igre za najmlađe te muzički program!

Pod motom „Trebević se budi, Sankajmo zajedno“, manifestacija će biti održana na platou Vidikovac nedaleko od dolazne stanice Trebevićke žičare u periodu od 11.00 do 15.00 sati.

Specijalni gosti na zabavi bit će maskote Groodvy i Vučko, a za muzički program će biti zaduženi popularni Laka&Mirela, te DJ.

Organizatori su pripremili sankalište za najmlađe, ali i za odrasle. Svi mogu uživati u najboljem okruženju za zimske radosti i čistom planinskom zraku.

Svi oni koji na zabavu dođu Trebevićkom žičarom mogu dobiti besplatno sanke na revers.

JP Sarajevo d.o.o. podsjeća da je u toku akcija u kojoj su cijene za učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije.

Sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva mogu kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo 3 KM. Manifestacija se realizira uz podršku Unicredit Banke i u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.