U povodu predstojećih praznika, Kurban-bajrama i Nove godine, zamjenici gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović i Josip Jurišić, te pomoćnik gradonačelnice za društvene djelatnosti Ramiz Kadić danas su uručili ukupno 892 poklon-paketića Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Udruženju slijepih građana Kantona Sarajevo, Pedijatrijskoj klinici, Udruženju "Prosperitet Roma", OŠ "Džemaludin Čaušević", Zavodu "Mjedenica", Centru "Vladimir Nazor", Centru za slijepu djecu, Udruženju paraplegičara, Dječijem domu "Bjelave"”, UG "Povratak Pale", te poklon-paket sa namirnicama Narodnoj kuhinji Stari Grad.

Zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović uručio je 111 paketića djeci bez roditeljskog staranja, koja su smještena u Dječijem domu "Bjelave", te im tom prilikom čestitao Novu godinu poželjevši da im se ostvare sve želje i da im predstojeći praznici donesu mnogo radosti.

-Šestoaprilska nagrada, koju vam je Grad Sarajevo dodijelio 2004. godine, dokaz je da je vaš kvalitetan rad prepoznat i da u nama imate istinske prijatelje – rekao je Mitrović, te istakao da će se Grad Sarajevo i dalje truditi da djeci bez roditeljskog staranja omogući kvalitetniji i sadržajniji život.

Zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić posjetio je Pedijatrijsku kliniku Koševo, gdje je svoj djeci koja se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručio 80 poklon-paketića. Čestitajući im predstojeće praznike dogradonačelnik je djeci poželio brzo ozdravljenje i što skoriji povratak u njihove domove.

-Znam da se ljubazno osoblje Pedijatrijske klinike trudi da vam uljepša i kreativno osmisli dane koje provodite ovdje i ulažu veliku ljubav i stručnost da vam, što prije, vrate osmijehe na lice i doprinesu vašem ozdravljenju, jer vaša mladost traži prostor za potpun život u porodici, među prijateljima, u školi.

Direktorica Pedijatrijske klinike doc. dr. Senka Mesihović-Dinarević se zahvalila zamjeniku gradonačelnice na poklonima i na podršci koju Grad Sarajevo pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: Gradska uprava