Grad Sarajevo je u sklopu promocije „Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije“ uradio video spot koji donosi jedinstvenu sarajevsku priču o gradu ljubavi, gradu zajedničkog života, gradu druženja i prijatnih gostoljubivih ljudi.

Ali i gradu festivala i vrhunskih manifestacija, među kojima ga je doček Nove godine na otvorenom u protekle tri godine lansirao među najpoželjnije evropske destinacije. 

To svojim porukama potvrđuju i protagonisti videa: Fahrudin Pecikoza, Mario Drmač, Selma Riđanović, Ademir Kenović, Emir Hadžihafizbegović, Davor Sučić, Nudžejma Softić i ambasador Velike Britanije u BiH, Matthew Field. Svi oni navode dovoljne razloge za dolazak na sarajevsku čaroliju, sigurni da će i ovaj put bh. prijestolnica biti dostojna titule najpoželjnijeg ne samo regionalnog već i evropskog novogodišnjeg centra.

Nova godina je jedinstven praznik koji u ljudima budi posebne emocije. Svjetski je trend dočekati je na ulicama metropola, a Sarajevo to sasvim sigurno jeste.

Sarajevo je spremno široko otvorenih ruku ugostiti stotine hiljada turista iz cijeloga svijeta.

Rado vas očekujemo i garantiramo nezaboravne trenutke i sarajevski novogodišnji show uz fantastičnu atmosferu, provjereno najbolji!